ویزای تحصیلی نروژ
شرایط اخذ ویزای تحصیلی نروژ
خانه » ویزای تحصیلی نروژ
ویزای تحصیلی نروژ
کشورهای اسکاندیناوی همیشه به دلیل رفاه، امنیت و اقتصاد باثباتی که دارند در بین دانشجویان بینالمللی محبوب بوده و هستند. همچنین دانشگاههای این کشورها نیز از استانداردهای بالای آموزشی برخوردارند. از میان همهی کشورهای اسکاندیناوی، نروژ محبوبیت بیشتری دارد.
دلیل اصلی آن هم امکان تحصیل رایگان در این کشور برای همهی دانشجویان کشورهای مختلف و در همهی مقاطع تحصیلی است. این آموزش رایگان حتی شامل رشتههای انگلیسیزبان هم میشود و این برای دانشجویان بینالمللی فرصت فوقالعادهای است.
اگر شما هم قصد دارید در نروژ، تجربهی یک تحصیل خارقالعاده را داشته باشید باید بدانید که تنها چند گام با آن فاصله دارید. این چندگام ساده مربوط به اخذ ویزای تحصیلی نروژ است که ما در این مطلب راهها و شرایط اخذ آن را به شما خواهیم گفت.
چرا نروژ را برای تحصیل انتخاب کنیم؟
- تحصیل رایگان در همهی مقاطع تحصیلی به زبان نروژی و انگلیسی و برای همهی دانشجویان با هر ملیتی؛
- رنکینگ بالای دانشگاههای دولتی نروژ؛
- فرصتهای فراوان شغلی برای کار حین تحصیل و پس از تحصیل به دلیل کمجمعیت بودن این کشور
- امکان اخذ اقامت دائم با یافتن شغل مناسب پس از پایان دورهی تحصیلی (در نتیجه پس از چند سال کار مداوم میتوان اقامت دائم یکی از بهترین کشورهای اروپایی را به دست آورد)؛
- رفاه، امنیت و ثبات اقتصادی؛
- شادی و امید به زندگی بالا در این کشور و کیفیت زندگی مطلوب.
اطلاعاتی درباره سیستم تحصیلی نروژ
- سه نوع دانشگاه و مرکز آموزش عالی در نروژ وجود دارد: دانشگاههای دولتی (7 دانشگاه)، کالجهای دانشگاهی (31 دانشگاه). بهعلاوه تعداد زیادی مؤسسهی آموزش عالیخصوصی؛
- از میان دانشگاههای دولتی و خصوصی این کشور، چهار دانشگاه هر سال در ردیف بهترین دانشگاههای جهان قرار دارند: دانشگاه اسلو، دانشگاه برگن، دانشگاه علوم و فنون نروژ و دانشگاه ترومسو؛
- نظام آموزشی نروژ براساس سیستم بولونیا تنظیم شده است؛ یعنی لیسانس، فوقلیسانس و دکترا بهترتیب به صورت 3 سال، 2 سال و 3 سال تقسیم شدهاند؛
- در بعضی از رشتهها مثل معماری، مهندسی، حقوق، مدیریت و تجارت، شما میتوانید لیسانس و فوقلیسانس را به صورت پیوسته در یک بازهی زمانی 5 ساله بخوانید؛
- علاوه بر سیستم بولونیا، شما مجازید سیستم آموزشی اسکاندیناوی را هم برای ادامهی تحصیل انتخاب کنید. در این سیستم 6 ساله، میتوانید رشتههایی مثل پزشکی، دامپزشکی، روانشناسی و تکنولوژی را تا سطح دکترا ادامه دهید؛
- هر سال بیش از 200 رشتهی کارشناسیارشد در دانشگاههای نروژ به زبان انگلیسی ارائه میشوند؛
- بیش از 25000 دانشجوی بینالمللی در این کشور مشغول به تحصیل هستند؛
- مهمترین ویژگی تحصیل در نروژ، رایگان بودن آن در همهی مقاطع تحصیلی است.
چه کسانی به ویزای تحصیلی نروژ نیاز دارند؟
همهی دانشجویان خارج از حوزهی (European Economic Area) EEA و (European Free Trade Association) EFTA برای ماندن بیش از 3 ماه در نروژ و تحصیل در این کشور به ویزای تحصیلی نروژ و اخذ اقامت موقت این کشور نیاز دارند.
فرآیند اخذ ویزای تحصیلی نروژ
گام اول: برای دانشگاه موردنظر اپلای کنید و نامهی پذیرشتان را بگیرید
اولین قدم برای گرفتن ویزای تحصیلی نروژ این است که شما ابتدا از یکی از دانشگاههای این کشور، پذیرش بگیرید. مسلما بدون نامهی پذیرش، اخذ ویزای تحصیلی نروژ هم امکانپذیر نیست.
گام دوم: مشخص کنید به چه نوع ویزای تحصیلی نیاز دارید
- ویزای تحصیلی کوتاهمدت: برای زمان اقامت زیر سه ماه یا تا سه ماه
- ویزای تحصیلی بلندمدت: برای تحصیل در دورهای در نروژ که بیش از 3 ماه طول میکشد
برای دومی شما نیاز به اخذ اقامت موقت نروژ را دارید.
گام سوم: شرایط و مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی نروژ
- سن بالای 18 سال؛
- ارائهی آخرین مدرک تحصیلی؛
- ارائهی مدرک زبان نروژی یا انگلیسی؛
- پاسپورت معتبر و کپی از پاسپورت؛
- نامهی پذیرش دانشگاه؛
- مدارکی دال بر داشتن محل سکونت در نروژ (خوابگاه، خانه و…)؛
- گواهی تمکن مالی؛
- و مدارک خاص دیگری که بر اساس ملیت و شرایط شما سفارت از شما درخواست خواهد کرد.
گام چهارم: اقدام برای اخذ ویزای تحصیلی نروژ
نزدیکترین کنسولگری یا سفارت نروژ را به کشور خود پیدا کنید و از آن طریق برای اخذ ویزای تحصیلی نروژ اقدام کنید. سفارت نروژ در ابوظبی بررسی مدارک مربوط به ویزای نروژ را برعهده دارد؛ اما پاسخ به سؤالات و امورعمومی این حوزه را سفارت نروژ در ایران انجام میدهد.
پس از اینکه نامهی پذیرش دانشگاه به دستتان رسید، میتوانید برای اخذ ویزای تحصیل در نروژ اقدام کنید و بهتر است که بلافاصله این کار را انجام دهید.
در هر بخشی از پروسهی اخذ ویزای تحصیلی نروژ که با مشکل روبهرو شدید، میتوانید روی کمک کارشناسان ما در گروه مهاجرت تحصیلی آریا حساب کنید. ما سریعترین و کمریسکترین راه را برای رفع مشکلاتتان به شما معرفی خواهیم کرد.
گام پنجم: مدرک زبان لازم برای اخذ ویزای تحصیلی نروژ
مدارک زبان انگلیسی که تقریباً همهی دانشگاههای نروژ آنها را میپذیرند و برای اخذ ویزای تحصیلی نروژ نیز قابلقبول هستند:
- تافل
- آیلتس آکادمیک
- PTE Academic
- C1 Advanced (CAE)
نمرهی این آزمونها از دانشگاهی به دانشگاه دیگر و از رشتهای به رشته دیگر متفاوت است. به همین دلیل در این زمینه باید به سایت دانشگاه موردنظرتان مراجعه کنید.
گام ششم: اقدام برای اجازهی کار موقت
قبل از اینکه برای گرفتن کار موقت اقدام کنید، باید اجازهی کار موقت بگیرید. طبق قوانین کار و مجوزکار موقت در نروژ، شما به عنوان یک دانشجوی خارجی میتوانید تا 20 ساعت در هفته کار کنید (در طول ترم تحصیلی) و در تعطیلات هم اجازه دارید به صورت تماموقت کار کنید.
گام هفتم: اخذ اقامت موقت در نروژ
شما با گرفتن ویزای تحصیلی نروژ از نوع بلندمدت، درواقع برای اقامت موقت نروژ اقدام کردهاید. به این منظور شما با توجه به مدت زمان تحصیل خود، اجازهی اقامت موقت در این کشور را خواهید داشت. بعد از آن هم به شما فرصتی یکساله داده میشود که برای خود کار پیدا کنید. پس از سه سال کارکردن در نروژ و پرداخت مالیات، شما میتوانید اقامت دائم این کشور را بگیرید.
هزینههای تحصیل و زندگی در نروژ
هزینهی سفارت: 4900 کرون نروژی (حدود 480 یورو)
گواهی تمکن مالی: 121000 تا 123000 کرون (حدود 11850 تا 12045 یورو)
همانطورکه گفتیم تحصیل در نروژ در دانشگاههای دولتی به هر زبانی (انگلیسی یا نروژی) کاملاً رایگان است. شما فقط باید در ابتدای هر ترم مبلغ بسیار کمی (حدود 60 یورو) بپردازید که این مبلغ برای خدمات رفاهی و دانشجویی است.
اما در دانشگاههای خصوصی با توجه به مقطع تحصیلی (لیسانس یا فوق لیسانس) ممکن است از 7000 تا 19000 یورو شهریه بپردازید.
همچنین هزینهی زندگی در نروژ ممکن است بین 800 تا1400 یورو در ماه باشد که در هر شهر متفاوت است. برای مثال در اسلو، پایتخت نروژ ممکن است این هزینهها حتی تا 2000 یورو در ماه هم برسد.
سوالات متداول
سفارت نروژ هم مثل همهی سفارتها دورههای آموزشی زبان ارائه میکند. اما آزمونهای خاص مربوط به زبان نروژی در ایران برگزار نمیشوند.
شما به عنوان دانشجوی بینالمللی خارج از اتحادیهی اروپا، به محض اینکه ویزای تحصیلی نروژ را دریافت کنید، به صورت خودکار نامتان در سیستم درمانی نروژ ثبت میشود و میتوانید از همهی امکانات و خدمات درمانی این کشور استفاده کنید. مگر اینکه اقامت شما در نروژ کمتر از یک سال یا یکساله باشد که در این صورت باید با هماهنگی مؤسسه یا دانشگاه محل تحصیل خود برای بیمهی سلامت اقدام کنید.
بعضی از دانشگاهها یا مؤسسات، پس از ثبت نام، شما را تحت پوشش بیمه قرار میدهند یعنی با پرداخت شهریهی یک ترم، شما از خدمات بیمهی درمانی نیز برخوردار میشوید.
برای ویزای همراه، اگر همراه شما، همسرتان است باید:
- هر دو بالای 24 سال سن داشته باشید؛
- عقدنامهی معتبر ارائه دهید؛
- عکس، شناسنامه و پاسپورت معتبر داشته باشید؛
- گواهی تمکن مالی به ارزش 264264 کرون (28875 یورو) در سال داشته باشید. این مبلغ میتواند از طریق حقوق شما یا بورسیه تأمین شود؛
- حداقل یک سال از پایان تحصیلات شما در نروژ باقیمانده باشد؛
- در نهایت، پرداخت 10500 کرون برای شروع پروسهی اخذ ویزای همراه.
برای اخذ ویزای فرزند زیر 18 سال نیازی به پرداخت هزینه نیست.
به سفارت نامه بنویسید. به این کار، Appeal کردن میگویند. شما در این فرآیند توضیح میدهید که چرا تصمیم اولیهی سفارت برای رد کردن شما نادرست بوده است. مدارک جدیدی ارائه کرده و نواقص پرونده خود را رفع میکنید. توجه داشته باشید که این نامه باید به زبان انگلیسی یا نروژی باشد و طی سه هفته از تاریخ ریجکت شدن شما به سفارت تحویل داده شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینهی Appeal کردن، میتوانید با کارشناسان ما در گروه مهاجرت تحصیلی آریا تماس بگیرید.
برای مشاوره دریافت ویزا، بورسیه و تحصیل در نروژ با ما تماس بگیرید