دانشگاه آزاد برلین
Freie Berlin
خانه » تحصیل در آلمان » دانشگاه های آلمان » دانشگاه آزاد برلین (Freie Berlin)
دانشگاه آزاد برلین
Freie Berlin
دانشگاه آزاد برلین در سال 1948 توسط تعدادی استاد و دانشجو تاسیس شد. این ابتکار برای تاسیس دانشگاهی کاملا آزاد بود و قویاً مورد حمایت مردم قرار گرفت و کمکهای مالی بسیاری به دست آورد.
در حال حاضر، این دانشگاه 12 دپارتمان آکادمیک، چهار موسسهی مرکزی چند رشتهای و یک مدرسهی پزشکی ادغام شده با دانشگاه هومبولت برلین دارد. دانشگاه عضو چند سازمان داخلی و بین المللی معتبر مانند انجمن دانشگاههای اروپا (EUA) و شبکهی دانشگاههای مراکز اروپایی (UNICA) است.
در طول سالیان، دانشگاه آزاد برلین میزبان چهرههای تاثیرگذار بسیاری بوده است، از جمله رییس جمهور جان اف کندی که این دانشگاه را به عنوان محلی برای ارائه سخنرانی «Ich bin ein Berliner» خود در سال 1963 انتخاب کرد.
بسیاری از دانش آموختگان برجسته این دانشگاه برندهی جایزه نوبل شدهاند.
تاریخچه
تاریخ تاسیس دانشگاه آزاد برلین، 1948، به کمی بعد از پایان جنگ جهانی دوم بر میگردد؛ زمانی که دانشجویان سابق دانشگاه Unter den Linden که در بخش شرقی آلمان قرار داشتند، به خاطر دیدگاههای خود مورد آزار و اذیت قرار میگرفتند. این دانشگاه با پشتیانی خارجی تاسیس شد و دانشجویان و دانشگاهیان توانستند آموزش و یادگیری را بدون دخالت سیاسی ادامه دهند. از این رو، راستی، عدالت و آزادی شعار و ارزش اصلی دانشگاه آزاد برلین باقی ماند.
در طول سالیان، دانشگاه آزاد برلین میزبان چهرههای تاثیرگذار بسیاری بوده است، از جمله رییس جمهور جان اف کندی که این دانشگاه را به عنوان محلی برای ارائه سخنرانی «Ich bin ein Berliner» خود در سال 1963 انتخاب کرد.
بسیاری از دانش آموختگان برجسته این دانشگاه برندهی جایزه نوبل شدهاند. شوچنگ ژانگ فیزیکدانی موفق بوده است که به خاطر کار برجستهاش روی عایقهای توپولوژیک شهرت جهانی دارد. از دیگر افراد سرشناس میتوان به افراد زیر اشاره کرد:
- جورگن کوکا تاریخدان آلمانی مشهور
- کلاوس وورایت شهردار سابق برلین
- مایکل اشترومر تاریخدان معروف آلمانی
- ولفگانگ بکر کارگردان آلمانی معروف
- اینگبورگ گراسله عضو پارلمان اروپا
- مایکل روس فیلمساز آلمانی و نویسنده
- ماریو لازرنا پینزون موسس دانشگاه بوگوتا لس آندس
سیاستهای دانشگاه
دانشگاه آزاد برلین دورههای آکادمیک متعدد و متنوعی ارائه میکند از جمله برنامههایی به زبان انگلیسی که برای دانشجویان خارجی ایجاد شدهاند.
30 درصد استادان این دانشگاه خانم هستند و به این ترتیب، هنگامی که بحث نمایندگی جنسیتی مطرح باشد، یکی از موسسات آموزش عالی پیشگام آلمان محسوب میشود.
دانشگاه آزاد برلین همچنین با موسسات و سازمانهای بین المللی بسیاری از کشورهای مختلف مانند فرانسه، هند، ترکیه، بلژیک، کرواسی، مجارستان، انگلستان، هلند، روسیه و غیره همکاریهایی دارد. این همکاریها باعث شده است که این دانشگاه به خاطر روابطی که با شرکتهای بزرگ برقرار کرده، فرصتهای شغلی و کارآموزی برجستهای در اختیار دانشجویان خود قرار دهد.
رتبهبندی کشوری و جهانی دانشگاه آزاد برلین
رتبه بندی QS
خوب است بدانید که رتبهی کلی دانشگاه آزاد برلین در سال 2021، 130 است.
رتبه بندی دانشگاه بر اساس رشتههای ارائه شده عبارتست از:
- رتبهی 19 در علوم سیاسی،
- رتبهی 20 در زبانهای مدرن،
- رتبهی 21 در باستن شناسی، جامعه شناسی،
- رتبهی 23 در هنر و علوم انسانی، 28 در مردم شناسی،
- رتبهی 32 در تاریخ، 33 در تاریخ باستان و کلاسیک،
- رتبهی 34 در زبان و ادبیات انگلیسی،
- رتبهی 41 در جغرافیا، سیاست و مدیریت اجتماعی و
- رتبهی 46 در ارتباطات و مطالعات رسانه.
رتبه بندی جهانی Times Higher Education
این رتبهبندی یکی از کاربردیترین رتبهبندیها برای مقایسه دانشگاههای مختلف در سطح جهان است. دانشگاه آزاد برلین در این رتبهبندی توانسته رتبهی 118 را در سال 2021 به دست آورد.
تعداد کل دانشجویان
در دانشگاه آزاد برلین 33000 دانشجو در مقطع لیسانس و فوق لیسانس و 4000 دانشجو در مقطع دکترا تحصیل میکنند و اعضای هیئت علمی آن 4500 نفر هستند. این دانشگاه به خاطر داشتن جمعیت بالای دانشجویان و مدرسان خارجی، در میان برترین دانشگاههای جهان رتبهی بین 100-150 را دارد.
13 درصد مقطع لیسانس و 27 درصد مقطع فوق لیسانس و 35 درصد مقطع دکترا دانشجویان خارجی هستند.
دانشکدههای دانشگاه آزاد برلین
- دپارتمان زیست، شیمی و دارو
- دپارتمان علوم زمین
- دپارتمان آموزش و روانشناسی
- دپارتمان تاریخ و مطالعات فرهنگی
- دپارتمان حقوق
- دپارتمان ریاضیات و علوم کامپیوتر
- دپارتمان فلسفه و علوم انسانی
- دپارتمان فیزیک
- دپارتمان علوم سیاسی و اجتماعی
- دپارتمان دامپزشکی
- دپارتمان تجارت و اقتصاد
- پزشکی
پردیس ها
دانشگاه آزاد برلین چهار پردیس اصلی دارد. پردیس دالم (Dahlem) که در جنوب غرب برلین واقع شده و دپارتمانهای علوم انسانی، علوم اجتماعی، تاریخ، حقوق، کسب و کار، اقتصاد، علوم سیاسی، زیست شناسی، شیمی و فیزیک را در خود جای داده است. باغ بزرگ گیاه شناسی 106 جریبی و موسسهی مطالعات امریکای شمالی جان اف کندی نیز در این پردیس قرار دارند.
پردیس لانکویتز (Lankwitz) موسسه علوم جغرافیایی، هواشناسی، علوم زمین و علوم فضا را در خود جای داده است. بایگانیهای دانشگاه نیز در این پردیس قرار دارند.
بخشهای فرعی دپارتمان دامپزشکی این دانشگاه در پردیس دوپل (Duppel) قرار دارند.
پردیس بنجامین فرانکلین که در اشتگلیتز (Steglitz) قرار دارد، دپارتمان پزشکی ادغام شده دانشگاه هومبولت برلین و دانشگاه آزاد برلین است.
امکانات دانشگاه آزاد برلین
- باغ و موزه
- مرکز کامپیوتر مجهز
- مرکز مطالعات جنسیت
- مرکز روانشناسی و مشاوره دانشجویان
- مرکز زبانها
- سالن ورزشی
- سالن کنفرانس ماکس کید با ظرفیت بیش از 1200 نفر
- سالنهای کنفرانس و سخنرانی جانبی
- ساختمان هنری فورد با اتاقهایی با امکانات کامل و اجاره مناسب
مسکن و خوابگاه
مانند بسیاری از دانشگاههای آلمان، پیدا کردن اتاق، آپارتمان یا خوابگاه از طریق سایت studierendenWERK به راحتی امکانپذیر است. شما پس از اخذ پذیرش دانشگاه آزاد برلین، با ارائهی مدارک پذیرش، میتوانید برای دریافت خوابگاه اقدام کنید.
شرایط اخذ پذیرش دانشگاه آزاد برلین
لیسانس
- برای بیشتر رشتهها در دانشگاه آزاد برلین در این مقطع، ابتدا باید به مدت یک سال دروسی را بگذرانید و سپس براساس نمرات، اجازهی انتخاب رشته خواهید داشت.
- قبولی در آزمونهای زبان این دانشگاه برای برخی رشتهها مثل فلسفه انگلیسی، مطالعات انگلیسی، امریکایی و …
- ارائه مدرک زبان DSH
- در صورت تقاضا برای رشتههای انگلیسی زبان، نمره آیلتس 4.5 یا تافل 60 (سطح B1) برای برخی رشتهها و نمره آیلتس 5 یا تافل 80 (B2) و یا آزمونهای کمبریج در برخی رشتههای دیگر نیاز است.
فوق لیسانس
- مدارک تحصیلی و کاری ترجمه شده
- مدرک معتبر زبان انگلیسی یا آلمانی در صورت نیاز (مثل نمراتی که در بالا آمده)
تحصیل در این مقطع معمولاً در دو رشتهی مرتبط به صورت همزمان است.
دکترا
- مدارک تحصیلی و کاری ترجمه شده
- توصیه نامه
- مدرک معتبر زبان انگلیسی یا آلمانی
- رزومه قوی
هزینهها و شهریه دانشجویان بینالمللی
دانشگاه از دانشجویان شهریه دریافت نمیکند.
به طور متوسط هزینه اجاره یک اتاق مناسب برای یک دانشجو در شهر برلین حدوداً 450 یورو در ماه است. برای هزینهی خوراک حدوداً 175 تا 250 یورو در ماه در نظر بگیرید.
امکان کار نیمه وقت در هنگام تحصیل برای دانشجویان خارجی وجود دارد. همچنین پس از اتمام تحصیل میتوانید تا سقف 18 ماه در آلمان بمانید و کار کنید. همچنین دانشجویانی که گرنتی ندارند، میتوانند 90 ساعت کار تماموقت و یا 180 ساعت کار پارهوقت ر طول سال انجام دهند.
بورسیههای دانشگاه آزاد برلین
1. گرفتن بورس در دانشگاه آزاد برلین به صورت بورسهای آزمایشی (Test Scholarships) است. در چارچوب تامین بودجهی بین المللی سازی تحقیقات دراین دانشگاه، استادان دانشگاه میتوانند درخواست بورسهای آزمایشی برای دانشجویان دکترای خود در مرکز همکاریهای بین المللی بدهند. هدف این تمهید، حمایت از استخدام داوطلبان دکترای خارجی است. این بورس شامل بورسی به مبلغ 1300 یورو در ماه (حداکثر سه ماه) و یک هزینهی سفر میشود. درخواست کمک هزینه را فقط استادان دانشگاه آزاد برلین میتوانند بدهند.
2. بورسیه دانشگاه آزاد برلین و دانشگاه سنپترزبورگ: این بورسیه برای دورههای فلوشیپ در سال تحصیلی جدید ارائه میشود. یک سال آن در برلین با مبلغ حدود 2000 یورو در ماه و یک سال دیگر در سنپترزبورگ با مبلغ 60000 روبل در ماه خواهد بود.
3. همچنین BAFOG نیز به عنوان یک نهاد دولتی در آلمان از دانشجویان خارجی که امکان پرداخت هزینههای زندگی و تحصیل را ندارند، حمایت میکند.
ددلاین اپلای
ترم زمستان: اول ژوئن تا 15 جولای
ترم تابستان: اول دسامبر تا 15 ژانویه
تحصیل به زبان انگلیسی دانشگاه آزاد برلین
مدرک زبان انگلیسی مورد قبول تافل و آیلتس است. نمرهی آیلتس باید 4.5 و 5 به بالا و تافل 60 تا 80 به بالا مورد باشد. اگر رشتهای که قصد تحصیل در آن را دارید به زبان آلمانی تدریس میشود باید حتما مدرک زبان آلمانی را نیز ارائه دهید.
برخی از رشتههایی که در این دانشگاه به زبان انگلیسی تدریس میشوند:
کارشناسی ارشد
- بیوشیمی
- بیو انفورماتیک
- بازاریابی کسب و کار اجرایی چین و اروپا
- علوم محاسباتی
- علوم دادهها
- مطالعات انگلیسی: ادبیات، زبان، فرهنگ
- کسب و کار بین المللی و اروپا، رقابت و حقوق نظارتی
- تاریخ جهان
- مطالعات بین رشتهای خاور میانه
- بهداشت بین المللی
- مطالعات ایران
- و …
برای مشاوره دریافت ویزا و تحصیل در دانشگاه آزاد برلین با ما تماس بگیرید