راهنمای تحصیل در ترکیه

آشنایی مختصر با کشور ترکیه

برای تحصیل در ترکیه دانشگاه‌های بسیار ارزان قیمتی پیدا می‌شوند. دانشگاه‌هایی که خدمات آموزشی بی‌نظیری ارائه می‌کنند، اما شهریه‌ی اندکی برای دانشجویان در نظر گرفته‌اند.

کشور ترکیه با نام رسمی جمهوری ترکیه، یک کشور فرا قاره‌ای است که بخش عمدهٔ آن در آناتولی و در غرب آسیا قرار دارد و بخش کوچکی از آن در بالکان و در اروپای جنوب شرقی واقع شده‌است. ترکیه از شمال با دریای سیاه، از شمال شرقی با گرجستان، از شرق با ارمنستان، جمهوری آذربایجان، و ایران، از جنوب شرقی با عراق، از جنوب با سوریه و دریای مدیترانه، از غرب با دریای اژه، و از شمال غربی با یونان و بلغارستان مرز مشترک دارد، در حالی که قبرس در سواحل جنوبی این کشور واقع شده‌است.

اکثریت جمعیت این کشور را ترک‌ها تشکیل می‌دهند و کردها بزرگ‌ترین اقلیت محسوب می‌شوند. آنکارا پایتخت ترکیه است، در حالی که استانبول بزرگ‌ترین شهر و مرکز مالی آن است.

زبان بیشتر مردم در ترکیه ترکی استانبولی است ولی در کنار آن زبان‌های کردی، ارمنی، زازاها، ترکی آذربایجانی در میان گروه‌های قومی استفاده می‌شود. گروه‌های قومی کوچک‌تری چون لازها، عرب‌ها، گرجی‌ها و چرکس‌ها به تنوّع زبانی و فرهنگی این کشور افزوده‌اند.

حکومت ترکیه در تلاش است تا ملی‌گرایی و فرهنگ ملی را تقویت و در کنار آن به جهانی‌سازی کشور بپردازد. اقتصاد ترکیه ترکیبی از صنایع بومی و نوین است که روز به روز بر دامنه‌اش افزوده می‌شود. تولید ناخالص داخلی ترکیه (برابری قدرت خرید) در رده ۱۳ ام جهان قرار دارد و این کشور ۱۹ امین تولید ناخالص داخلی بزرگ جهان را در اختیار دارد.

تحصیل در کشور ترکیه

تحصیل در ترکیه

شهریه‌ی دانشگاه‌های ترکیه‌ مناسب و مقرون‌به‌صرفه

جالب است بدانید که برای تحصیل در ترکیه دانشگاه‌های بسیار ارزان قیمتی پیدا می‌شوند. دانشگاه‌هایی که خدمات آموزشی بی‌نظیری ارائه می‌کنند، اما شهریه‌ی اندکی برای دانشجویان در نظر گرفته‌اند.

شهریه‌ی برخی دانشگاه‌ها سالانه فقط 600 تا 1500 است. این در مقایسه با شهریه‌های سی هزاردلاری دانشگاه‌های کانادایی، اصلا گران به نظر نمی‌رسد.

در ادامه راجع به شهریه‌ی دانشگاه‌های خصوصی و دولتی برای تحصیل در ترکیه صحبت می‌کنیم. شهریه‌ی هر مقطع تحصیلی نیز تفکیک شده است.

تحصیل در ترکیه و شهریه‌ی مقطع کارشناسی
  • دانشگاه‌های دولتی که دروس را به زبان ترکی تدریس می‌کنند:

شهریه‌ برای اتباع ترکیه: 80 – 250 دلار

شهریه برای اتباع خارجی: 240 – 750 دلار

  • دانشگاه‌های دولتی که دروس را به زبان انگلیسی تدریس می‌کنند:

شهریه برای اتباع ترکیه: 150 دلار – 500 دلار

شهریه برای اتباع خارجی: 450 دلار – 1500 دلار

  • دانشگاه‌های غیر انتقاعی و خصوصی:

5.000 – 20.000 دلار

تحصیل در ترکیه و شهریه‌ی مقطع کارشناسی ارشد
  • دانشگاه‌های دولتی که دروس را به زبان ترکی تدریس می‌کنند:

شهریه برای اتباع ترکیه: 100 – 200 دلار

شهریه برای اتباع خارجی: 300 – 600 دلار

  • دانشگاه‌های دولتی که دروس را به زبان انگلیسی تدریس می‌کنند:

شهریه برای اتباع ترکیه: 200 – 300 دلار

شهریه برای اتباع خارجی: 600 – 900 دلار

  • دانشگاه‌های خصوصی و غیر انتقاعی:

5000 تا 20.000 دلار

تحصیل در رشته پزشکی در خارج از ایران، برای خیلی از دانشجویان شبیه یک رویا است. برای بسیاری از دانشجویان این امر غیرممکن است و شرایط مالی جالبی ندارند. بنابراین بسیاری از دانشجویان از رویای تحصیل در پزشکی خودداری می‌کنند. چون هزینه‌های تحصیل در این رشته را با شهریه‌‌ی دانشگاه آزاد ایران مقایسه می‌کنند. اما در ترکیه، همه چیز برخلاف انتظار شما پیش می‌رود.

فقط کافی است که چند جستجوی ساده انجام دهید تا ارزان‌ترین دانشگاه‌های پزشکی ترکیه را پیدا کنید. حتی اخذ پذیرش از این دانشگاه‌ها نیز ساده است. البته قرار نیست به خاطر شهریه‌ی کم، بار آموزشی دانشگاه را زیر سوال ببرید.

سیستم آموزشی دانشگاه‌های ترکیه درست مطابق سیستم آموزشی اروپا پیش می‌رود و امکان تحصیلات عالی را برای دانشجویان فراهم می‌کند. مدرک صادره از این دانشگاه‌ها نیز اعتبار بسیار بالایی دارد و به کمک آن‌ها می‌توانید در بزرگترین‌ سازمان‌ها مشغول به کار شوید.

هزینه زندگی در ترکیه

شکی نیست که ترکیه مکان مناسبی است تا در آن هم از آموزش عالی بهره ببرید هم یک زندگی باکیفیت را تجربه کنید.  آنچه زندگی در ترکیه را بهتر می‌سازد، قیمت‌های پایین و نرخ پایین ارز آن کشور است.

هزینه زندگی برای دانشجویان بین‌المللی که قصد تحصیل در ترکیه را دارند، ماهیانه بین 300 تا 500 دلار تخمین زده شده است. البته این هزینه موارد زیادی را پوشش می‌دهد. این هزینه از اقامت گرفته تا شارژ اینترنت، حمل‌ و نقل و کتاب‌های دانشگاهی را شامل می‌شود. پس با توجه به تمام این موارد، ماهی 300 تا 500 دلار هزینه‌ی زیادی به نظر نمی‌رسد.

البته این هزینه تخمینی ممکن است با توجه به سبک زندگی فردی، محل زندگی و مقطع تحصیلی شما تفاوت داشته باشد. ما در ادامه به صورت تقریبی هزینه‌ی آیتم‌های مختلف و پرکاربردی را ذکر کرده‌ایم. آیتم‌هایی که در ادامه به آن‌ها اشاره کرده‌ایم، جزء مواردی هستند که در طول زندگی حتما خریداری می‌شوند. به یاد داشته باشید که هزینه‌های یادداشت شده، مربوط به یک نیم‌سال تحصیلی هستند.

  • هزینه‌ی مسکن: 1،500 – 2000 دلار (این هزینه شامل مالیات خانه نیز می‌شود)
  • هزینه‌ی غذا: 1100 دلار
  • هزینه‌ی حمل و نقل: 300 دلار
  • هزینه‌ی خرید کتاب‌ها: 150 دلار

مدارک مورد نیاز جهت تحصیل در ترکیه

شما جهت تحصیل در ترکیه باید مدارک خاصی را آماده کنید و برای دانشگاه بفرستید. به این نکته دقت داشته باشید که دانشگاه‌های ترکیه معمولا جهت پذیرش دانشجو یک آزمون ورودی برپا می‌کنند. آزمونی که معمولا باید به صورت حضوری در آن شرکت کنید. اما به طور کلی، باید مدارک زیر را برای دانشگاه بفرستید:

  • فرم درخواست پذیرش از دانشگاه
  • کارت ملی و شناسنامه‌ی ترجمه شده
  • آخرین مدرک تحصیلی ترجمه شده
  • ریز نمرات تحصیلی ترجمه شده
  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • عکس
  • تمکن مالی
  • توصیه نامه
  • انگیزه نامه
  • مدرک زبان بین‌المللی (ترکی یا انگلیسی)
مدارک تحصیل در ترکیه

10 دانشگاه برتر ترکیه

آیا تمام دانشگاه‌های ترکیه آزمون ورودی می‌گیرند؟

اگر شما قصد تحصیل در دانشگاه‌های دولتی ترکیه را داشته باشید، باید در آزمون ورودی شرکت کنید. ولی برای ورود به موسسه‌های خصوصی و آزاد، نیازی به شرکت در آزمون ورودی نیست. اما همانطور که می‌دانید، این موسسات شهریه‌های سنگینی جهت تحصیل مطرح کرده‌اند. اما خوشبختانه امکان تحصیل در هر رشته‌ای نیز وجود دارد. پس اگر تمکن مالی لازم را دارید و نمی‌خواهید در آزمون ورودی شرکت کنید؛ موسسات خصوصی در ترکیه، در مسیر شما قرار دارند.

ترکیه دانشگاه های معتبر و با امکاناتی داردکه اطلاعات آن‌ها را می توانید از ما بپرسید.

سخن آخر

معمولا بزرگترین دغدغه‌ی دانشجویان بین‌المللی، هزینه‌های بالای زندگی است. چون بیشتر آن‌ها  یکباره وارد یک زندگی کاملا مستقل می‌شوند و باید به تنهایی برای آن تلاش کنند. علاوه بر فشار تحصیلی، هزینه‌ها نیز به آن‌ها فشار میاورد و حتی اگر بورسیه‌ی تحصیلی بگیرند، باید برای بالا نگه داشتن نمره‌های خود حسابی تلاش کنند.

مهاجرت تحصیلی درست است که شبیه یک رویا به نظر می‌رسد، اما اگر از پس هزینه‌های کشورهای خارجی برنیاید، این رویا شبیه یک کابوس خواهد شد. اما این نباید جلوی آرزوهای شما را بگیرد و شما را متوقف کند. اگر تمکن مالی بالایی ندارید، ولی می‌خواهید که در خارج از کشور تحصیل کنید، مهاجرت تحصیلی به ترکیه را فراموش نکنید.

کشور ترکیه، علاوه بر جاذبه‌های توریستی زیبا و امکانات آموزشی بی‌نظیر، کشوری مقرون به صرفه است. شما بعد از تحصیل در ترکیه، هم می‌توانید به کشور دیگری مهاجرت کنید، هم از همین کشور زیبا و صمیمی اقامت دائم بگیرید.

برای مشاوره دریافت ویزا و تحصیل در ترکیه با ما تماس بگیرید

Call Now Button