امروزه تحصیل در اروپا به یکی از گزینههای محبوب دانشجویان جهت مهاجرت تبدیل شده است.
اما جهت مهاجرت تحصیلی، صرفا نگاه کردن به عکس خیابانهای لندن، اتریش و پاریس کافی نیست. یعنی اگر واقعا قصد اخذ پذیرش تحصیلی از اروپا داشته باشید، حتی وقت سر خاراندن را نیز نخواهید داشت.
شاید گاهی برای استراحت، بتوانید به مزایای تحصیل در کشورهای اروپایی فکر کنید. اما به طور کلی، مراحل مهاجرت به اروپا از طریق تحصیل پیچیده است.
ممکن است در این مسیر، سوالات مختلفی به ذهنتان خطور کند.
برای مثال، روشهای مهاجرت تحصیلی به اروپا چگونه است؟ باید چه مراحلی را طی کنیم تا ما نیز دانشجوی دانشگاههای برتر اروپایی شویم؟ چگونه میتوانیم یک زندگی دانشجویی مقرون به صرفه را در اروپا تجربه کنیم؟
چگونه میتوانیم از دانشگاههای اروپایی بورسیه بگیریم؟
شما بیش از هر چیز، به مقالهای نیاز دارید که صفر تا صد مهاجرت تحصیلی به اروپا را توضیح دهد. کاری که قرار است در این مقاله انجام دهیم. پس با ما همراه باشید و به خواندن مقاله ادامه دهید.
چرا در اروپا درس بخوانیم؟
از کشورهای حوزهی شینگن و طبیعت بکر اروپا که بگذریم؛ به این نکته میرسیم که تحصیل در برخی کشورهای اروپایی کاملا رایگان است.
یعنی علاوه بر اینکه در کشوری بینظیر درس میخوانید، تحصیل شما مقرون به صرفه و رویایی خواهد بود.
علاوه بر این، امکان کاریابی و اخذ اقامت دائم در این کشورها نیز وجود دارد. پس اگر قصد دارید آیندهای فوقالعاده برای خود بسازید، پس مهاجرت تحصیلی به اروپا را جدیتر بگیرید.
یادگیری زبان برای مهاجرت به اروپا
اگر قصد مهاجرت تحصیلی به انگلیس یا سایر کشورهای بریتانیایی را داشته باشید؛ نیازی نیست که زبان جدید یاد بگیرید.
اما برای مهاجرت به سایر کشورهای اروپایی، باید زبان بومی آنها را نیز یاد بگیرید. برای مثال، برای مهاجرت به آلمان، باید زبان آلمانی یاد بگیرید.
در دیگر موارد میتوان به ایتالیا، اسپانیا، نروژ، سوئد و … اشاره کرد.
تحصیل در مدارس اروپایی
در مدارس اروپایی از جمله انگلیس، بهترین و برترین سیستم آموزشی برپا میشود.
به طور کلی سیستم آموزشی در 2 سال پیش دبستانی، 5 سال دبستان و 7 سال دبیرستان اجرا میشود.
شاید تحصیل در مدارس اروپایی بسیار گران به نظر برسد. اما بر خلاف تصور شما، تحصیل در برخی مدارس کاملا رایگان خواهد بود.
برای پیدا کردن این مدارس شما به تحقیقات گستردهای نیاز دارید. اما در صورتی که بتوانید از این مدارس برای فرزندتان پذیرش بگیرید، زندگی و آیندهی او را تا آخر عمر، تضمین خواهید کرد.
شرایط اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاههای اروپایی
قبل از هر چیز، باید راجع به کشور اروپایی مورد نظر خود تحقیق کنید. برای انجام این کار باید راجع به تمام هزینهها، وضعیت اقتصادی، بازار کار و … پرس و جو کنید.
امروزه شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام به راحتی به شما کمک میکنند تا از تجارب دانشجویان مهاجر استفاده کنید. علاوه بر این، باید راجع به سختیهای اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی آن کشور تحقیق کنید.
به این ترتیب میتوانید کشور اروپایی محبوب خود را پیدا کنید. سپس باید رشتهی تحصیلی مورد علاقهی خود را انتخاب کنید. پس از انتخاب رشته، باید به سایت دانشگاه مورد نظر سر بزنید و مدارک لازم جهت اخذ پذیرش در آن رشته را بررسی نمایید.
این مدارک برای هر مقطع تحصیلی متفاوت است. اما به طور کلی باید دانشنامه، ریز نمرات تحصیلی، توصیهنامه، انگیزهنامه، گواهی شرکت در آزمونهای بینالمللی و … را به دانشگاه ارائه دهید.
اگر در مدارک تحصیلی شما مشکلی وجود نداشته باشد، به راحتی میتوانید جهت مهاجرت تحصیلی به اروپا، پذیرش بگیرید.
تحصیل در مقطع کارشناسی در اروپا
شما میتوانید در برخی کشورها، این مقطع را به زبان انگلیسی سپری کنید. مقطع کارشناسی در اروپا معمولا 3 تا 4 سال طول میکشد.
شما جهت اخذ پذیرش در این مقطع، باید تمام مدارک لازم را ارائه دهید. ولی در صورتی که نمیتوانید در آزمون زبان بینالمللی شرکت کنید، میتوانید بدون مدرک زبان نیز درخواستتان را ارسال نمایید.
در چنین حالتی، میتوانید در دورههای یک ساله که توسط همان دانشگاه برگذار میشود شرکت کنید و به یادگیری زبان انگلیسی یا زبان بومی همان کشور بپردازید.
بعد از گذشت یک سال، میتوانید تحصیل در مقطع کارشناسی را آغاز نمایید.
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در اروپا
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در اروپا معمولا یک تا دو سال طول میکشد. برخلاف مقطع کارشناسی، بیشتر رشتهها در مقطع کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی تدریس میشوند.
پس نیازی نیست که برای یادگیری زبان بومی کشور مورد نظر وقت زیادی صرف کنید.
معمولا کشورهایی چون دانمارک، هلند، انگلیس، سوئیس و آلمان جزو محبوبترین کشورها جهت تحصیل در مقطع کارشناسی هستند.
در این میان، امکان تحصیل رایگان در کشور اتریش، آلمان، نروژ و فرانسه نیز وجود دارد.
تحصیل در مقطع دکترا در اروپا
معمولا اخذ پذیرش در مقطع دکترا از دانشگاههای اروپایی سختتر است. چون برای انجام اینکار باید رزومهی علمی کاملی را ارسال نمایید.
معمولا تحصیل در این مقطع 3 تا 5 سال طول میکشد. از آنجا که دانشجویان بیشتر وقت خود را به تحقیق و پژوهش میپردازند، زمان بیشتری جهت کار دانشجویی نیز خواهند داشت.
به یاد داشته باشید که دانشجویان مقطع دکترا، به خاطر کمک به انجام امور تحقیقاتی حقوق نیز دریافت خواهند کرد.
تحصیل رایگان در اروپا
تحصیل رایگان در اروپا با اخذ بورسیهی تحصیلی متفاوت است. یعنی شما بدون اخذ بورسیه نیز میتوانید به صورت رایگان در دانشگاههای اروپایی تحصیل کنید.
البته این فقط در برخی کشورها برای دانشجویان بینالمللی دایر است. معمولا تحصیل در دانشگاههای نروژ، فرانسه، اتریش و آلمان رایگان است.
اما باید زبان بومی آن کشور را یاد بگیرید و مدرک زبان خود را ارسال نمایید.
در برخی کشورهای اروپایی نیز میتوانید با هزینهای بسیار کم به تحصیل مشغول شوید. برای مثال میتوان به مجارستان، جمهوری چک، فنلاند و … اشاره کرد.
فقط به یاد داشته باشید که در مدارک شما نباید هیچ نقصی وجود داشته باشد. پس قبل از هر چیز، تحقیقات کاملی انجام دهید؛ سایت دانشگاه را چک کنید و جهت ارسال درخواست آماده شوید.
اخذ بورسیهی تحصیلی در اروپا
شما میتوانید در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در اروپا بورسیه بگیرید. هیچ محدودیتی نیز برای دانشجویان ایرانی وجود ندارد.
پس شایعاتی که تا به حال راجع به اخذ بورسیه شنیدهاید را دور بریزید. بعد از اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی اروپا، میتوانید با مدارک خود به ادارهی بورس اروپا مراجعه کنید.
برای مثال میتوان به بورسیهی استانی ایتالیا اشاره کرد. این بورسیه بر اساس وضعیت مالی دانشجو به او تعلق میگیرد.
شما برای اخذ بورسیهی تحصیلی از اروپا باید کاملا واجد شرایط باشید. یعنی رزومهی تحصیلی قویای داشته باشید؛ معدل شما بالا باشد؛ مقالات علمی مختلفی ارائه دهید و یا در دانشگاه معتبری تحصیل کرده باشید.
البته گزینهیآخر، تاثیر چندانی در اخذ بورسیه ندارد.
هزینههای زندگی در اروپا
با وجود اینکه شما میتوانید در کشورهایی نظیر نروژ، سوئد، آلمان و … به تحصیل رایگان بپردازید؛ باید تمکن مالی بالایی داشته باشید.
برای مثال، باید نزدیک ده هزار یورو تمکن مالی داشته باشید تا بتوانید به زندگی و تحصیل در اروپا بپردازید. البته اگر بتوانید از دانشگاه بورسیه بگیرید، دیگر نیازی به ارائهی تمکن مالی بالا نیست.
چون از سوی دولت حقوق ماهیانه دریافت میکنید و هزینههای اقامت و تحصیل، صفر خواهد شد.
شرایط کار دانشجویی در اروپا
در صورتی که از دانشگاه پذیرش بگیرید و ویزای تحصیلی داشته باشید؛ میتوانید به کار دانشجویی بپردازید.
بسته به کشور مورد نظر، هفتهای ده تا سی ساعت میتوانید کار کنید و به صورت ساعتی یا پروژهای حقوق بگیرید. در صورتی که رزومهی شغلی مناسبی دارید، حتما آن را برای کارفرما ارسال کنید تا راحتتر استخدام شوید.
نحوهی اخذ ویزای تحصیلی اروپا
گاهی حتی با وجود نامهی پذیرش دانشگاه، ویزای تحصیلی دانشجو صادر نمیشود. شما جهت اخذ این ویزا باید تمام مدارک را بی عیب و نقص آماده کنید.
به طور کلی، مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای تحصیلی اروپا شامل موارد زیر میشود:
- نامهی پذیرش تحصیلی از دانشگاه مورد نظر
- پاسپورت معتبر
- پاسپورتهای قدیمی جهت ارائهی سابقهی سفر
- شناسنامه
- عکس پاسپورتی
- اپلیکیشن درخواست ویزای تحصیلی
- سند ازدواج ترجمه شده (در صورت تاهل)
- نامه تمکن مالی از بانک
- گواهی شرکت در آزمون بینالمللی زبان
- انگیزه نامه
- آخرین مدرک تحصیلی
- ریز نمرات تحصیلی ترجمه شده
البته برای اطلاعات بیشتر، حتما با یک مشاور اعزام دانشجو مشورت کنید یا به سایت سفارت سر بزنید.
به یاد داشته باشید که تمام مدارک باید توسط دارالترجمههای رسمی، ترجمه و پلمپ شده باشند.
اگر از این مقاله خوشتان آمده، میتوانید مقالات دیگر ما را نیز دربارهی تحصیل در اروپا بخوانید:
10 دانشگاه برتر اروپا در سال 2020
رشته های موجود در دانشگاههای آلمان به زبان انگلیسی با قابلیت سرچ و فیلتر