هزینه تحصیل در آلمان در سال 2020

هزینه تحصیل در آلمان در سال 2020 : خبرهای خوب و بد

.آلمان در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی کشور چندان گرانی نیست. اما اگر قصد تحصیل در اروپا را دارید، باید هزینه‌های خود را به‌درستی برآورد کنید و مطمئن شوید که می‌توانید از عهده‌ی آن‌ها بر بیایید. در این مقاله قصد داریم در مورد هزینه‌های تحصیل در آلمان صحبت کنیم و با ارائه اطلاعاتی جامع در مورد هزینه‌های تحصیل در یک کشور اروپایی به شما در راستای رسیدن به هدفتان کمک کنیم.

امنیت مالی و هزینه‌های شهریه برای تحصیل در آلمان

مدرک منابع مالی

از ژانویه‌ی سال 2020، تمام دانشجویان خارجی که قصد تحصیل در آلمان را دارند، باید حداقل 10،236 یورو در حساب سپرده‌ای که مسدود می‌شود بگذارند تا بتوانند ویزای دانشجویی بگیرند.

هنگام ارائه‌ی درخواست پذیرش در دانشگاه‌های آلمان و نیز درخواست اقامت، تمام دانشجویان خارجی باید ثابت کنند که دست کم برای یک سال منابع مالی کافی برای پوشش هزینه‌های تحصیل در آلمان را دارند. راه‌های بسیاری وجود دارد که بتوانید مدرک مالی مناسب در زمان ارائه‌ی درخواست، فراهم کنید اما متداول‌ترین گزینه برای دانشجویان بین‌المللی حساب مسدود شده است.

تا به امروز دانشجویانی که قصد تحصیل در اروپا را داشتند، باید سپرده‌ای معادل 8،640 یورو در حسابی مسدود شده می‌گذاشتند تا بتوانند در دانشگاه‌های آلمان پذیرش بگیرند و درخواست ویزا بدهند. اما پس از اینکه دولت اعلام کرد حداقل مبلغ سپرده‌ی مسدود شده از اول ژانویه 2020 مبلغ 10،236 یورو است، سپرده‌ی لازم برای درخواست پذیرش و ویزا نیز تغییر خواهد کرد. این تغییر از اول سپتامبر سال 2019 اجرایی شد و مربوط به دانشجویانی می‌شود که بعد از این تاریخ درخواست ویزا می‌دهند.

از طرف دیگر، این افزایش سپرده به این معناست که مبلغی که هر دانشجو اجازه دارد هر ماه از حساب خود خارج کند، از 720 یورو به 853 یورو افزایش پیدا می‌کند؛ این افزایش از اول سپتامبر 2019 اجرایی شده است. همچنین حساب مسدود شده بدون اجازه‌ی دارنده‌ی حساب نمی‌تواند بسته شود.

حساب مسدود شده برای تحصیل در آلمان به دادتان می‌رسد!

حساب مسدود شده برای تحصیل در آلمان به دادتان می‌رسد!

شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که حساب مسدودشده چیست و چرا باید همچین حسابی داشت؟ حساب مسدود شده (Sperrkonto) نوعی خاصی از حساب بانکی است که برای دانشجویان خارجی طراحی شده تا بتوانند موقع درخواست پذیرش و ویزای تحصیلی، مدرک قابل اعتمادی ارائه کنند. حساب مسدود شده را می‌توانید قبل از رفتن به آلمان افتتاح کنید اما فقط برای دانشجویانی قابل دسترسی خواهد بود که نام خود را نزد مقامات اقامت محلی در آلمان، ثبت کرده باشند.

مبلغ پولی که دانشجویان باید در حساب مسدود شده سپرده بگذارند و مبلغی که می‌توانند ماهانه برداشت کنند، از طرف دولت آلمان تعیین می‌شود و برای محاسبه‌ی آن، از برآورد هزینه‌های دانشجویان خارجی که در آلمان زندگی می‌کنند، استفاده می‌شود.

شهریه‌ی دانشگاه‌های آلمان و یک خبر خوش‌حال‌کننده!

بیشتر موسسات آموزش عالی در آلمان دولتی هستند. اگر قصد تحصیل در آلمان را دارید، یک خبر خوشحال‌کننده این است که معمولاً دوره‌های کارشناسی و بیشتر دوره‌های کارشناسی ارشد در موسسات آموزش عالی دولتی شهریه ندارند. برخی رشته‌های کارشناسی ارشد شهریه‌ی ثبت‌نام دارند اما شهریه‌ی آن‌ها در مقایسه با دوره‌های مشابه در دیگر کشورها چندان بالا نیست. موسسات آموزش عالی خصوصی ممکن است شهریه‌های بالاتری برای دوره‌های آموزشی خود بخواهند. برخی دانشگاه‌های دولتی رایگان در کشور آلمان عبارتند از دانشگاه اشتوتگارت، دانشگاه مانهایم، دانشگاه برمن، دانشگاه کلن، دانشگاه هامبورگ.

اما دولت فدرال بادن ورتمبرگ (Federal State of Baden-Württemberg) از سال تحصیلی زمستان 2018-2017 تصمیم گرفته است از دانشجویان کشورهای غیر عضو در اتحادیه اروپا، ترمی 1500 یورو شهریه بگیرد. این شهریه شامل حال تمام دوره‌های کارشناسی، کارشناسی ارشد، دیپلم و آزمون دولتی می‌شود. شایان ذکر است که این شهریه شامل حال دانشجویان دکترا نمی‌شود. دانشجویانی که قبل از این تاریخ تحصیلات خود را در این ایالت شروع کرده‌اند، مشمول قانون جدید شهریه نخواهند شد.

شهریه‌ی دانشگاه‌های خصوصی

شهریه‌ی دانشگاه‌های خصوصی آلمان می‌تواند برای دوره‌ی کارشناسی به 26،000 یور در سال و برای دوره‌ی کارشناسی ارشد، به 40،000 یورو در سال برسد. البته شایان ذکر است که دوره‌های مهندسی و کسب و کار و مدیریت گران‌تر هستند.

شهریه‌ی دانشگاه‌های برتر آلمان

برخی دانشگاه‌های آلمان که نامشان در میان برترین دانشگاه این کشور به چشم می‌خورد شهریه‌ی متوسط می‌گیرند که در زیر لیست آن‌ها را مشاهده خواهید کرد:

  • دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ؛ متوسط شهریه‌ی دانشگاه: 258 یورو در سال
  • دانشگاه هایدلبرگ؛ متوسط شهریه ثبت نام 20 هزار در سال
  • دانشگاه فنی مونیخ؛ متوسط شهریه‌ی ثبت نام 258 یورو در سال
  • دانشگاه هومبولت برلین؛ بدون شهریه

مشارکت ترمی چیست؟

تمام دانشجویان شاغل به تحصیل در کشور آلمان باید مشارکت ترمی را بپردازند. این پرداختی ربطی به شهریه‌ی ثبت نام ندارد؛ بلکه سهم دانشجویان از خدمات دانشجویی و دولت دانشجویی (ASTA) را پوشش می‌دهد. در بسیاری موسسات آموزش عالی، این مشارکت ترمی شامل بلیت ترمی نیز می‌شود که به دانشجویان اجازه‌ی استفاده از حمل و نقل دولتی منطقه را می‌دهد. مبلغ مشارکت ترمی در موسسات آموزش عالی مختلف متفاوت است و بین 100 تا 350 یورو می‌شود. مشارکت ترمی موقع ثبت نام و قبل از شروع هر ترم پرداخت می‌شود.

هزینه‌های زندگی در آلمان کمتر از کشورهای اروپایی دیگر است

هزینه‌هایی که به عنوان مخارج یک زندگی عادی برای تحصیل در آلمان باید بپردازید عبارتند از مسکن، غذا، لباس و فعالیت‌های تفریحی. نه تنها می‌توانید در آلمان به رایگان تحصیل کنید، بلکه این کشور از لحاظ هزینه‌های زندگی نیز بسیار مناسب است. هزینه‌های زندگی در آلمان ارزان‌تر از دیگر کشورهای اروپایی بوده و باید اذعان داشت که در مقایسه با کشورهایی مثل دانمارک، لوگزامبورگ و سوییس پایین‌تر و در مقایسه با کشورهایی مثل لهستان، جمهوری چک و ایتالیا، بالاتر هستند.

به طور میانگین، هزینه‌ی زندگی دانشجویی در آلمان بین 700 تا 1000 یورو در ماه است. این هزینه شامل اجاره، مخارج حمل و نقل، غذا، لباس، لوازم تحصیل، بیمه سلامت، تلفن، اینترنت، رادیو و تلویزیون و فعالیت‌های تفریحی می‌شود. به این هزینه‌ها، مشارکت ترمی را نیز اضافه کنید که در دانشگاه‌های مختلف مبلغ آن متفاوت است. دانشجویان خارجی معمولاً پول کمتری نسبت دانشجویان آلمانی در اختیار دارند؛ به طور میانگین، می‌توانند 725 یورو در ماه خرج کنند. اگر محل سکونت مناسبی پیدا کرده باشید و به دخل و خرجتان توجه کنید، می‌توانید به راحتی با این پول زندگی کنید.

برای اینکه تصوری از تفاوت هزینه‌های زندگی در شهرهای مختلف آلمان داشته باشید، هزینه‌ی زندگی در شهرهای بزرگ آلمان مثل برلین، فرانکفورت یا دوسلدورف بین 900 تا 1500 یورو در ماه است و در شهرهای کوچک‌تر، مثل فرایبورگ، لایپزیک یا هانوور بین 750 تا 1100 یورو در ماه است.

نکته‌ای که می‌تواند به شما کمک کند تا مخارج خود را کم کنید این است که در آلمان تخفیف‌های متعددی برای دانشجویان وجود دارد. اگر بتوانید کارت دانشجویی معتبری ارائه کنید، بلیت تئاتر، موزه، اپرا، سینما و دیگر موسسات فرهنگی برایتان ارزان‌تر خواهد بود. اگر اهل ورزش هستید، باید نگاهی به برنامه‌های ورزشی دانشگاه محل تحصیل خود بیندازید؛ به جز برخی موارد، بقیه برای دانشجویان رایگان هستند.

هزینه‌ مسکن در آلمان: تو فکر یک سقف باشید!

هزینه‌ مسکن در آلمان: تو فکر یک سقف باشید!

در همه جای دنیا مهم‌ترین و سنگین‌ترین هزینه‌ی ماهانه مربوط به مسکن است. گزینه‌های ارزان‌تر برای دانشجویان خارجی خوابگاه‌های دانشجویی و آپارتمان‌های مشارکتی یا به اصطلاح هم‌خانه شدن با دانشجویان دیگر است. همچنین می‌توانید سوییت اجاره کنید. هزینه‌های متوسط مسکن برای یک دانشجو برای تحصیل در آلمان به شرح زیر هستند:

  • زندگی مستقل در سوئیت: 390 یورو در ماه
  • اجاره‌ی آپارتمان به صورت مشارکتی: 365 یورو در ماه
  • زندگی در خوابگاه دانشگاه: 250 یورو در ماه

متداول‌ترین شکل اقامت برای دانشجویان خارجی اقامت در خوابگاه‌های دانشجویی ست. طبق آمار داد DAAD، بیش از 40 درصد دانشجویان خارجی در خوابگاه‌های دانشجویی زندگی می‌کنند. دومین انتخاب متداول اجاره‌ی آپارتمان به صورت مشارکتی است که 30 درصد از دانشجویان این شکل را انتخاب می‌کنند.

هزینه‌های ماهانه‌ی برق، گاز، گرمایش و اینترنت می‌توانند بین 100 تا 200 یورو در ماه باشند که به مبلغ اجاره افزوده می‌شوند.

هزینه خوراک برای دانشجویان خارجی در آلمان

هزینه‌ی خوراک شما در آلمان حدود 170 یورو در ماه خواهد شد. اگر به دنبال قیمت‌های پایین‌تر باشید، می‌توانید از سوپرمارکت‌های ارزان‌تر مثل Aldi، Lidl و Netto خرید کنید.

اگر دوست داشته باشید هر از گاهی در رستوران غذا بخورید، یک غذای ارزان‌قیمت حدود 10 یورو برایتان تمام خواهد شد. در یک رستوران متوسط، هزینه‌ی غذای کامل (پیش غذا، غذای اصلی و دسر)، 45 یورو به اضافه‌ی 3 یورو برای نوشیدنی سبک می‌شود.

هزینه‌های حمل و نقل در آلمان

طبق آمار DAAD، حدود 10 درصد از بودجه‌ی ماهانه‌ی دانشجو صرف حمل و نقل می‌شود. البته این مبلغ را میتوان به شرایط کلی تحصیل در اروپا تعمیم داد.

  • کارت حمل و نقل حمومی برای دانشجویان 25 تا 200 یورو در ماه هزینه خواهد داشت.
  • می‌توانید به راحتی با دوچرخه به همه جای شهر بروید. اجاره‌ی دوچرخه 15 تا 20 یورو در ماه می‌شود.
  • برای سفر به و دیدن از شهرهای دیگر آلمان، از سیستم قطار Deutshe Bahn استفاده کنید. هزینه‌ی بلیت آن‌ها بین 20 تا 70 یورو است.

راه‌هایی برای تامین هزینه‌های دانشجویی

وقتی از هزینه‌ی تحصیل در آلمان مطلع شدید، می‌توانید به فکر پول در آوردن و تامین هزینه‌های خود بیفتید. دانشجویان خارجی اجازه‌ی نامحدود برای کار در آلمان ندارند. کار جانبی می‌تواند بودجه‌ی شما را افزایش دهد اما نمی‌توانید کل هزینه‌های زندگی خود را با درآمد حاصل از کار کردن تامین کنید. بنابراین بهتر است که به فکر بورس گرفتن هم باشید.

موسسات بسیاری مثل DAAD، بنیادهای حزبی و سازمان‌های وابسته به کسب و کارها پیشنهادات کمک هزینه‌ی مختلفی برای دانشجویان خارجی دارند. با درخواست برای این بورس‌ها، زندگی دانشجویی را برای خودتان راحت‌تر و دلنشین‌تر کنید. برای اطلاع از جزئیات این موضوع می‌توانید به مقاله “شرایط اخذ بورسیه تحصیلی در آلمان” مراجعه کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button