مقدمه
نروژ در میان کشورهای حوزهی اسکاندیناوی برای ادامهی تحصیل از دیگران محبوبتر است، چون تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی و همهی مقاطع تحصیلی دیگر آن کاملاً رایگان است.
تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی
خبر خوب اینکه این تحصیل رایگان شامل حال یک دانشجوی ایرانی هم میشود و خبر بهتر اینکه حتی تحصیل به زبان انگلیسی هم در این کشور رایگان است؛ اما نکتهای که وجود دارد این است که باید برای تحصیل در نروژ، رشتهای را که انتخاب میکنید، قابلیت ارائه به زبان انگلیسی را داشته باشد. این کار چندان سخت نیست، چراکه بسیاری از رشتهها در نروژ، حتی در مقطع کارشناسی به زبان انگلیسی هم ارائه میشوند. ما با نوشتن این مقاله، سعی میکنیم اطلاعات لازم در مورد تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی را به شما بدهیم.
چرا برای ادامهی تحصیل در مقطع لیسانس، نروژ را انتخاب کنیم؟
- تحصیل کاملاً رایگان در همهی مقاطع تحصیلی و برای همهی دانشجویان
- تحصیل باکیفیت و استانداردهای آموزشی بالا
- امکان تحصیل رایگان به زبان انگلیسی
- موقعیتها و فرصتهای شغلی زیاد به دلیل صنعتیبودن و جمعیت کم نروژ و همچنین ارتباط قوی بین دانشگاه، صنعت و بازار
- آرامش، امنیت، رفاه و ثبات اقتصادی
- امکان اخذ اقامت دائم بعد از 3 سال کارکردن در نروژ
- امکان تجربهی یک زندگی با کیفیت حین و پس از تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی به دلیل استانداردبودن شاخصهای مربوط به سبک زندگی در این کشور
اولین قدم: انتخاب رشته و دانشگاه
انواع دانشگاههای نروژ
- دانشگاههای دولتی: 9 دانشگاه
- کالجهای دولتی: 13 کالج
- دانشگاههای خصوصی
بهترین دانشگاههای نروژ برای تحصیل کارشناسی
- دانشگاه اسلو
- دانشگاه برگن
- دانشگاه نروژی علم و فناوری
- دانشگاه ترومسو (The Arctic University of Norway)
- مدرسهی نروژی اقتصاد (NHH)
- دانشگاه نروژی علوم حیات
پرطرفدارترین رشتهها برای تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی
- مطالعات زبان
- مهندسیها
- علوم پایه
- روابط و تجارت بینالملل
- مدیریت صنعتی
- تجارت
- امورمالی
- علوم کامپیوتر
- اقتصاد
- آموزش
- علوم سیاسی
- توریسم و جهانگردی
- هنرها (موسیقی، بازیگری و…)
- زبان انگلیسی
- مطالعات توسعه
- مطالعات نروژی
- تکنولوژی بازی و سرگرمی
- الهیات
چگونه بدانیم کدام دانشگاه برای ما مناسب است؟
1. بیشتر دانشجویان برای تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی، به رنکینگ دانشگاههای این کشور توجه میکنند. دانشگاههای دولتی نروژ، همه از رتبههای بالای جهانی برخوردارند. برای همین اگر از این طریق برای تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی اقدام میکنید، خیالتان راحت باشد.
2. گاه ممکن است رشتهی موردنظرتان را فقط چند دانشگاه خاص ارائه کنند یا آن رشته، در چند دانشگاه خاص به زبان انگلیسی ارائه شود؛ در این حالت دانشگاههای مناسب شما بسیار محدود خواهند شد.
اما راههای دیگری هم برای پیداکردن دانشگاه مناسب شما وجود دارد، مثلاً مدارکی که هر دانشگاه برای تحصیل کارشناسی در نروژ از دانشجویان میخواهد. اگر امکان اخذ مدارک موردنیاز یک دانشگاه را (مثلاً قبولی در آزمون خاص آن دانشگاه و…) را ندارید، وقت خود را هدر ندهید و به دانشگاههای دیگر فکر کنید.
طول مدت تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی
براساس سیستم بولونیا (3.2.3) تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی معمولاً 3 ساله است.
دومین قدم: استعلام شرایط لازم برای تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی
مدارک لازم برای تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی
- مدرک دیپلم دوازده ساله
- گذراندن حداقل یک سال تحصیل دانشگاهی در کشور خود یا قبولی در امتحانات دبیرستانی نروژ
- مدرک زبان انگلیسی
- انگیزهنامهی قوی
- پاسپورت
اینها مدارک کلی موردنیاز برای تحصیل در نروژ در این مقطع هستند. اما چون دانشگاههای این کشور هر سال مدارک و شرایطی را با توجه به ملیت دانشجویان درنظرمیگیرند، شما باید حتماً قبل از اقدام، به سایت NOKUT سری بزنید تا از شرایط جدید مطلع شوید. اگر در زمینهی آمادهسازی مدارک با مشکلی مواجه شدید، بلافاصله با کارشناسان گروه آریا تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنیم که چگونه در سریعترین زمان ممکن پروندهی تحصیلی خود را برای ارسال آماده کنید.
سومین قدم: مهارت زبانی لازم
اگر رشتهی شما برای تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی به زبان نروژی ارائه میشود، باید مدرک زبان نروژی داشته باشید که آزمون آن در ایران برگزار نمیشود؛ اما تقریباً بیشتر رشتههای مقطع کارشناسی هم در نروژ به زبان انگلیسی ارائه میشوند. مدرکهای زبان انگلیسی مورد تأیید برای تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی:
- IELTS
- TOEFL
- PTE academic
- C1 advanced (CAE)
چهارمین قدم: ارسال درخواست
ددلاینهای تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی
ددلاین اپلای برای دانشگاههای نروژ معمولاً بین 1 اکتبر تا 15 مارس است. شروع ترم تحصیلی هم معمولاً از آگوست است. مهمتر از تاریخ و ددلاین اپلای، توجه به تاریخ آزمونها و… است که امکان دارد دانشگاه شما برای رشتهی مورد نظرتان درنظرگرفته باشد، پس دائماً باید به سایت دانشگاه مراجعه کنید یا با ما در تماس باشید تا به شما آخرین قوانین و تغییرات را بگوییم
پنجمین قدم: گرفتن نامهی پذیرش
ششمین قدم: گرفتن بیمهی درمانی
یکی دیگر از شگفتیهای تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی، بیمه و خدمات درمانی فوقالعادهی این کشور است. به محض اینکه شما دانشجوی این کشور شوید و ویزای نروژ را بگیرید به صورت خودکار، اسمتان وارد سیستم بیمهی ملی این کشور میشود و میتوانید از این سیستم استفاده کنید. بیمهی درمانی در نروژ، همهی خدمات درمانی را (پزشک عمومی و متخصص، دندانپزشکی، دارو، مشاوره و رواندرمانی و…) پوشش میدهد و شما با توجه به نوع بیمهای که انتخاب کردهاید، سالانه از 50 تا 200 یورو پرداخت میکنید؛ همچنین این بیمه تا یک سال پس از فارغالتحصیلی نیز اعتبار دارد.
هفتمین قدم: آمادهکردن منابع مالی
شما برای تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی باید ثابت کنید که در طول یک سال تحصیلی (معادل 10 ماه) توانایی پرداخت 121220 کرون نروژی را (معادل 12050 یورو) دارید. این مبلغ تمکن مالی یا باید از طریق حمایت سرپرست خانواده شما در ایران تأمین شود و در حساب شما در نروژ قرار بگیرد یا از طریق ارائهی مدارک بورسیه یا کار پارهوقت شما در نروژ (مبلغ کار پارهوقت در سال به 121220 کرون نمیرسد. اما درآمدش از مبلغ تمکن مالی شما کم میشود).
همچنین اگر برای دانشگاههای خصوصی پذیرش گرفتهاید، باز هم باید اثبات کنید که توانایی پرداخت شهریه را دارید.
هزینهی زندگی و تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی
بهطورکلی هزینهی زندگی در کشور نروژ بین 1400-2000 یورو در ماه است.
همانطورکه گفتیم تحصیل در دانشگاههای دولتی نروژ برای همهی دانشجویان رایگان هستند. اما دانشگاههای خصوصی ممکن است از 9000 تا 19000 یورو در سال شهریه دریافت کنند.
برای دیدن جزئیات هزینهها به مقالهی «هزینهتحصیل در نروژ» مراجعه کنید.
بورسیههای موجود برای تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی
به دلیل اینکه دانشگاههای نروژ رایگان است، در مقطع کارشناسی بورسیههای کمی برای تحصیل در نروژ ارائه میشود. معروفترین بورسیهی تحصیلی نروژ بورسیهی ERASMUS MUNDUS است که به دانشجویان بینالمللی تعلق میگیرد؛ اما برای تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی، بورسیههای دیگری هم پیدا میشود، مثلاً:
1. بورسیههای دولتی که از طرف دولت نروژ به دانشجویانی که نیاز مالی دارند، تعلق میگیرد و هزینههای زندگی در نروژ را تا حد زیادی پوشش میدهد.
2. اگر شما در رشتههای زبان و ادبیات نروژی تحصیل کنید، میتوانید از بورسیههای دانشگاهی نروژ برخوردار شوید.
شرایط کارحین تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی
دانشجویان بینالمللی خارج از اتحادیهی اروپا، حین تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی، اجازهی 20 ساعت کار قانونی را در طول هفته دارند. شما به عنوان یک دانشجوی بینالمللی، باید برای گرفتن کار در نروژ مجوز قانونی داشته باشید. معمولاً از طریق نامهنگاری بین دانشگاه و کارفرما این کار انجام میشود.
هشتمین قدم: گرفتن ویزای دانشجویی نروژ
اگر شما بخواهید بیش از سه ماه در نروژ بمانید، باید برای ویزای دانشجویی اقدام کنید. مدارک لازم برای اخذ ویزای دانشجویی نروژ:
- پرداخت مبلغ 4900 کرون نروژی هزینهی سفارت
- ارائهی گواهی تمکن مالی (بین 121000 تا 123000 کرون) (12050 تا 12250 یورو)
- نامهی پذیرش دانشگاه
- فرمهای پرشدهی درخواست ویزا
- مشخصکردن محل سکونت
- بلیت
- تضمین برگشت به کشورتان پس از پایان تحصیل در نروژ در این سطح
- اجازهی ورود به خاک نروژ
برای کسب اطلاعات بیشتر به مقالهی «ویزای تحصیلی نروژ» مراجعه کنید.
شرایط کار پس از تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی و نحوهی اخذ اقامت دائم
نروژ به دلیل جمعیت کمی که دارد همیشه از منابع انسانی متخصص استقبال میکند. همچنین صنعتی و پیشرفتهبودن این کشور، فرصتهای شغلی زیادی را برای دانشجویان، پس از فارغالتحصیلی فراهم میکند. دانستن زبان نروژی برای جذب در بازار کار نروژ، مفید است، اما نروژیها زبان انگلیسی را هم به خوبی صحبت میکنند پس این موضوع میتواند یکی دیگر از نکات مثبت پیداکردن کار در این کشور باشد. همچنین قوانین نروژ به همهی دانشجویان اجازه میدهد پس از پایان تحصیلات، تا یک سال در نروژ بمانند و برای خود، کار پیدا کنند. پس از 3 سال کار تماموقت و پرداخت مالیات، شما بهراحتی میتوانید اقامت دائم یکی از بهترین کشورهای اروپا و دنیا را بگیرید.
سؤالات متداول
1. ویزای همراه دانشجو در نروژ چه شرایطی دارد و نحوهی اخذ آن به چه صورت است؟
اگر همراه شما، همسرتان است، داشتن شرایط زیر لازم است:
- هر دو بالای 24 سال داشته باشید.
- ارائهی عقدنامه معتبر
- عکس، شناسنامه و پاسپورت معتبر
- ارائهی گواهی تمکن مالی 264264 کرون (حدود 26300 یورو) در سال. این مبلغ میتواند از طریق حقوق شما یا بورسیه تأمین شود.
- حداقل یک سال از پایان تحصیلات شما در نروژ باقیمانده باشد.
- پرداخت 10500 کرون (1045 یورو) برای اولین اقدام جهت اخذ ویزای همراه و 2600 کرون (حدود 260 یورو) برای دفعات بعد
برای اخذ ویزای فرزند زیر 18 سال نیاز به پرداخت هزینه نیست.
2. آیا برای تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی، شرط سنی وجود دارد؟
مسأله شرط سنی قابلحل است. شما هم برای افسر ویزای خود و هم برای دانشگاهتان میتوانید این موضوع را توضیح دهید. واضح است که برای تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی باید بالای 18 سال داشته باشید. اما اگر سنتان خیلی بالاتر است، باز هم ناامید نشوید. ممکن است در حوزه و رشتهای خاص سالها کارکرده و حالا قصد ادامهی این رشته را به صورت آکادمیک داشته باشید (مثل رشتههای هنری). در این مورد معمولاً شما با ارائه رزومهی خودتان میتوانید اعتماد دانشگاه و سفارت را جلب کنید که ارزش آن را دارید که دولت یا دانشگاه هزینهی تحصیل شما را بپردازد
3. آیا امکان تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی، به زبان انگلیسی وجود دارد؟
بله. یکی دیگر از فواید تحصیل در نروژ ، این است که تعداد رشتههایی که در این مقطع به زبان انگلیسی ارائه میشوند، زیاد است. برخلاف دیگر کشورهای اروپایی که تحصیل به زبان انگلیسی در مقطع کارشناسی بهسختی صورت میپذیرد
4. برای آموزش زبان نروژی باید به کجا مراجعه کنیم؟
زبان نروژی هم مثل بیشتر زبانهای خارجی در سفارت این کشور تدریس میشود. همچنین اگر در شهرتان مؤسسهای باشد که زبان نروژی را آموزش دهد، میتوانید به جای سفارت، به مؤسسات مربوطه مراجعه کنید. اما متاسفانه آزمون زبان نروژی در ایران برگزار نمیشود.
5. آیا امکان فرستادن مدارک به سفارت به صورت آنلاین هم وجود دارد؟ چگونه؟
بله. حتی ارسال مدارک به این روش ارزانتر است. اگر در این زمینه نیاز به کمک داشتید، میتوانید با کارشناسان ما ارتباط بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.
سلام متشکرم از اطلاعاتتون که در اختیار قرار دادین یک سوال نحوه پرداخت شهریه در مقطع کارشناسی چطوره باید کل سه سال رو در سال اول پرداخت کنیم مثل کانادا ؟